loader
Van kleine paardengek...
naar grote paardencoach.

Over Sandra

Hi, ik ben dus Sandra. De eigenaresse van Bonte Paarden Praatjes en Mimi. Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik al paardengek. Werken met paarden was mijn droom. Maar… zou je mij in mijn kinderjaren gevraagd hebben of ik mensen ging helpen met die paarden, dan had ik je waarschijnlijk schaapachtig aangekeken. De ontwikkeling die ik door gemaakt heb ging mij soms te traag, soms te snel en soms wist ik het allemaal niet meer. Gelukkig waren er altijd mensen op mijn pad om een duwtje in een richting te geven.

Als jong meisje ben ik begonnen met paardrijden. Heel wat dagen per week ging ik op mijn fiets naar de manage om daar hele dagen met de pony’s en paarden bezig te zijn of om mee te helpen in de stallen. Mijn ouders vonden dat ik soms best wel een beetje beter mijn best kon doen op school maar mijn juf in die tijd gaf hen toch het advies om mij naar een opleiding te sturen waar ik nog tijd had voor de paarden. Op dat moment was dat nou eenmaal het belangrijkste voor mij. 

Toen het tijd voor mij was om een beroepsopleiding te kiezen heb ik gekozen voor de Paardenhouderij opleiding. Natuurlijk. Na vier jaar wilde ik met die diploma op zak toch door voor een hbo opleiding en koos ik voor een veiligere optie dan de paarden, communicatie. Verschillende mensen vertelde mij dat de paarden en dierenwereld geen toekomst had. Ik kon beter goed geld gaan verdienen zodat ik mijn eigen paard kon kopen. 

Ik had het al over duwtjes… Hoewel dit advies met de beste bedoelingen werd gegeven was het, zo bleek later, misschien niet het beste advies voor mij. Maar ik haalde mijn hbo diploma en ben daarna 7 jaar werkzaam geweest bij de social media afdeling van KLM.

Toch bleven die paarden trekken. Ik wist dat ik meer wilde doen, anders wilde doen. Ik wilde dichter bij mensen staan, helpen met hun ontwikkeling en weg van de commerciële wereld en zo bleek later weg achter een bureau. 

In 2019 besloot ik te starten met de opleiding Equine Assisted Coach level 1 bij Educatief centrum Keulseweg, en daarna volgde ik daar ook de Kindercoach opleiding. Het mooiste aan deze manier van omgaan met paarden en mensen vind ik dat we werken met dat wat er daadwerkelijk is en jij je eigen oplossing mag zoeken. 

Bij mij krijgen de kinderen geen goed bedoelde duwtjes in de rug. Bij mij mogen kinderen ontdekken wie ze zijn, hun eigenheid vinden of terug vinden en hun eigen pad ontdekken. Ieder kind is uniek, ieder kind mag zichzelf zijn en alleen wanneer dat mogelijk is, kan ieder kind gelukkig zijn. 

  Bonte Paarden Praatjes is aangesloten bij

  kreac-wit

  KREAC

  Kwaliteitsregister voor de equine assisted coach

  GATVirtueelschild

  GAT

  Geschillen Alternatieve Therapeuten​

  CATvirtueelschild-2

  CAT

  Collectief Alternatieve Therapeuten

  Klachtenregeling

  Als CAT-therapeut val ik onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

  Beroepscode

  Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode

  Contactgegevens

  img

  Onze locatie

  Herenweg, Rijnsaterwoude

  img

  Email

  Sandra@bontepaardenpraatjes.nl

  img

  Telefoonnummer

  +31 610419168

  back-to-top