loader
Djira
Equine Assisted Coaching

Coaching met behulp van paarden

Tijdens mijn coachsessies spelen de paarden een hoofdrol. Als coach werk ik samen met Mimi en Djira om kinderen de mogelijkheid te geven ervaringsgericht te leren en te profiteren van de feedback die de paard geven.

Kinderen

Onze maatschappij vraag steeds meer van kinderen. Steeds meer moeten zij in het hoofd zitten en steeds minder mogen zij gewoon zijn en ervaren. Niet ieder kind voelt zich prettig in een omgeving waar presteren belangrijk is. 

Hoe kun je je eigenheid bewaren, je eigen persoon zijn en blijven terwijl er zoveel mensen al iets van je willen. Meesters, Juffen, broertjes, zusjes, papa, mama, vriendjes en vriendinnetjes, allemaal willen ze dat jij een bepaalde rol in neemt. En steeds meer kinderen lopen daarop vast. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. 

Ik gun ieder kind een gelukkig leven waarin zij vooral helemaal zichzelf mogen zijn. Iedereen heeft daar wel eens wat hulp bij nodig. Voor uw kind ben ik, samen met mijn paarden, graag dat steuntje in de rug.

Coachen
Kindercoaching

De Coachsessies

Tijdens de coachsessie wordt uw kind uitgenodigd om samen met de paarden een activiteit te doen. In een emotioneel veilige omgeving kan het kind spelenderwijs ontdekken en oefenen. Gedrag onderzoeken, experimenteren met nieuw gedrag en ervaren hoe dit voor de ander, het paard, is.  

Over het algemeen handelen wij allemaal volgens bepaalde patronen. Tijdens de activiteiten met de paarden zal uw kind dus op dezelfde manier reageren als in de klas, thuis of met vriendjes. De coaching in de bak is daardoor heel snel te vertalen naar het dagelijks leven. 

De activiteiten kunnen van alles zijn. Kennismaken met de paarden, een rondje stappen aan de hand of de paarden mooi inkleuren. Maar hebben altijd hetzelfde doel, ervaren wat er nu is, uit het hoofd en naar het hart. 

De Paarden

Omgaan met paarden leert ons op een natuurlijke manier zaken die in het dagelijks leven ook belangrijk zijn. Denk daarbij aan samenwerken, non-verbale communicatie, assertiviteit, leiderschap en zelfvertrouwen. 

Paarden zijn kuddedieren en daarom meesters in het lezen van lichaamstaal en oppikken van signalen. Zij voelen zich prettig bij een kuddegenoot waarbij woorden, gevoelens en daden op één lijn zitten. Is dit niet meer het geval, dan zal een paard daarop reageren en ontvang je dus direct feedback van je gedrag.

Een andere eigenschap van de paarden is dat zij enorm vergevingsgezind zijn. Iedere keer weer opnieuw zullen zij zonder oordeel, vanuit het hier en nu een sessie met de kinderen in gaan. Op deze manier creëren we een emotioneel veilige omgeving, waarin kinderen zich makkelijker openstellen voor zelfonderzoek. 

Kindercoach
img
img
img
image
img
Ons proces

Neem de eerste stap

 • process-step-image
 • Gratis adviesgesprek
  Onze eerste afspraak is online. We bespreken dan waar hulp nodig is en wat de mogelijkheden zijn.
  1
 • Intake
  De intake doen we direct bij de paarden op onze locatie in Rijnsaterwoude.
  2
 • Vervolgsessies
  Na onze intake gaan we aan de slag met de paarden. Kinderen worden uitgenodigd om activiteiten met de paarden te gaan doen.
  3
 • process-step-image
Ball
image

Bonte Paarden Praatjes is aangesloten bij

kreac-wit

KREAC

Kwaliteitsregister voor de equine assisted coach

GATVirtueelschild

GAT

Geschillen Alternatieve Therapeuten​

CATvirtueelschild-2

CAT

Collectief Alternatieve Therapeuten

Klachtenregeling

Als CAT-therapeut val ik onder het Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: https://gatgeschillen.nl

Beroepscode

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie: https://gatgeschillen.nl/beroepscode

Contactgegevens

img

Onze locatie

Herenweg, Rijnsaterwoude

img

Email

Sandra@bontepaardenpraatjes.nl

img

Telefoonnummer

+31 610419168

back-to-top